tiistai 2. helmikuuta 2010

Tokidoki


Tämä italialaisen graafikon ja taiteilijan Simone Legnon luoma merkki Tokidoki on mielestäni täydellinen. Tokidoki on japania ja tarkoittaa "joskus". Tyylistä voisi helposti päätellä, että merkki on kotoisin Japanista. Näin ei kuitenkaan ole, vaikka japanilainen manga on varmasti yksi suurimmista innoittajista. Tokidoki -tuoteperheeseen kuuluu vaatteita, laukkuja, kenkiä, koruja, skeittilautoja, pehmoleluja ja vaikka mitä muuta. Tyyli on hauska ja hassu, jopa lapsellinen. Silti tyyli puree minuun aivan täysillä. Tokidokin perheeseen kuuluu erilaisia alamaailmoja. En ole niihin niin perehtynyt, enkä tunne moniakaan hahmoja nimeltä. Yleinen väri-ilottelu ja mielikuvituksellisuus vain näyttävät hyvältä. Lisäksi Legnon tyyli luoda pintoja sijoittelemalla kaikkia hahmoja ja kuvioita vierekkäin on tyylikäs. Tekisi mieli maalata yhdellä värillä tuota printtiä vaikka yksi seinä täyteen. Toistaiseksi olen vain kehitellyt ajatusta päässäni.

Tokidoki-perheet ovat:
Cocommando:
Captain Coco, Coco Bella, Grannaple

The Cactus Friends:
Sandy, Dusty, Sabochan, Bastardino, Polpettina, Rocketeer, Bruttino, Carina, Porcino, cactus Rocker ja Cactus Pups

The Moofia:
Mozzarella, Bulleto, Leche, Latte, Mou Mou, Soy, Choco, Miruku, Milk, Bibekun

Til´death do us apart:
Adios & Ciao Ciao, Skeletrino ja Skeletrina

Wild boys:
Yellow Tiger, White Tiger, Orange Tiger ja Pink Tiger

Tokidoki on kehitelty taiteellisista lähtökohdista. Tyyliin ei kuulu piirrossarjaa tai sarjakuvaa, vaikka ulkoasusta voisi helposti niin päätelläkin. Rakastan myös yhteistyökuvioita, joita Tokidoki on luonut. Se on liittoutunut mm. ihanan japanilaisen tossumerkin Onitsuga Tigerin kanssa. Tokidoki teki yhteistyötä myös HelloKittyn kanssa sen 35-vuotisjuhlien kunniaksi. Yhteistyön printeissä HelloKitty on pukeutunut Tokidokin Sandyn vaatteisiin. Aika söpöä, vai mitä? HelloKittykin tuntuu uudelta ja mielenkiintoiselta. Tykkään muutenkin japanilaisten tavasta yhdistellä hahmoja piilottamalla niitä toisen kuuluisuuden huppupukuihin. Viimeisin yhteistyö on Karl Lagerfeldin kanssa.

Tuotteet eivät ole vain rihkamaa, vaan laadukkaita ja aikuiseen makuun toimivia juttuja löytyy myös. Itse asiassa Tokidoki ei ole lapsille suunniteltu alkuunkaan. Meitä lapsenmielisiä ja tämän tyylisistä jutuista kiinnostuneita on nimittäin koko ajan vaan enemmän!


Tokidoki X Onitsuga Tiger -tossuja

Tokidoki x Formarino -kengät

Tilasin nämä Tokidoki tyynyliinat eBaysta. Materiaali on pehmeää ja mukavaa puuvillasekoitetta.

Viime vuonna Tokidoki avasi liikkeen Los Angelesiin


Tokidoki X HelloKitty -tunika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails