Teimme viime viikolla kerralla useampia annoskokoisia pikkuvuokia lasagnea: jauhelihalasagnea salamilla höystettynä sekä tätä kanapestsolasagnea. Meillä ei ollut mitään reseptiä kanapestolasagneen, mutta halusimme kokeilla. Lopulta kanalasagnesta tuli parempaa kuin varmaksi todetusta jauhelihalasagnesta, joten päätin kirjoittaa reseptin muistiin ja jakaa sen teille muillekin täällä blogissa. Testatkaa ihmeessä! Yksi vuoka päätettiin pakastaa raakana. Saa nähdä toimiiko. Yleensä nimittäin tykkään, että ruoka on parasta juuri uunista tulleena, ei uudelleen lämmitettynä...
Kanapestolasagne
1 iso sipuli
puolikas valkosipuli (yhden kynnen)
pieni kesäkurpitsa
kolme broilerin rintafileetä paloiteltuna
suolaa, pippuria
1 dl vettä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
puoli purkillista pestoa
parmesanjuustoa lastuina
Valkokastike:
50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
200 g juustoraastetta (itse tykkään, että emmentalraaste tuo eniten makua) Lasagnelevyjä
Kuullota pannulla sipulit ja kesäkurpitsat. Lisää broilerit ja mausteet. Paista kypsäksi. Lisää vesi ja halutetssasi aavistus tomaattimurskaa ja hauduta 10 min. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää siihen jauhot ja maitoa vähän kerrallaan. Sekoittele kuumentaessasi seosta pojia myöten. Kun seos sakenee, lisää juustoraaste ja ota pois levyltä. Kokoa lasagne. Laita pohjalle valkokastiketta. Kerrosta lasagnelevyjä, kanaseosta, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesanjuustoa ja valkokastiketta. Laita päälimäiseksi valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista lasagnea 175 asteessa kunnes pasta on kypsää ja pinta kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti