keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Gimme some plastic!


Ihanalta Made in design- sivustolta saisi kerättyä kotiinsa vaikka mitä mahtavaa kamaa. Itse tilasin kirjahyllyn komistajaksi Philippe Starckin suunnitteleman Kartellin Gargantua-vaasin. Samanmallista tuotetta valmistetaan sekä vaasina että jakkarana. Tuolille minulla ei juuri nyt ole tarvetta, vaikka muoto miellyttääkin, mutta punainen muovinen maljakko löysi tiensä kirjahyllyyni. Sen väri sopii kirkkaanpunaiseen mattooni, ja muutenkin kirkkailla sävyillä somistettuun vaaleaan asuntooni.

Tuolta Made in Design-sivulta saisi tilattu myös äärimmäisen edullista design-klassikkoa, Henry Massonetin suunnittelemaa Tam Tam-tuolia. Jakkaralla on hintaa tasan 20 euroa, ja värejä on useita. Muovi materiaalina miellyttää silmääni monessakin kohtaa, ja tätä tuolia voisi ajatella käytettävän vaikkapa pihalla tai terassilla. Joskus myös suihkuhuoneessa tai pukutiloissa muovi on paikallaan. Tam Tam -tuoli suunniteltiin vuonna 1968, ja siitä tuli varsinainen ikoni sen jälkeen kun Brigitte Bardot kuvattiin istumassa tuolilla. Tam Tamia on jatkokehitelty vuosien saatossa usein eri tavoin ja nyt sitä saa myös läpinäkyvänä sekä metallinhohtoisena.


Tam tam on nyt saanut myös erilaisia printtejä istuinosaansa. Renoma Graph ja Renoma Mythologie ovat kaksi sarjaa, joiden printit on suunnitellut stylisti ja valokuvaaja Maurice Renoma. Erityisesti nuo street-tyylistä innoituksensa saaneet Graph-sarjan kuvat ovat mieleeni. Printattuna Tam Tam-tuoli maksaa Made in design-sivuilla 40 euroa.



Kaikkein pisimmälle viety tuunaus on tänä vuonna markkinoille tullut iTamTam: tuoli johon on integroitu paikka iPodille sekä kaiuttimet. Hintaa on melkein 500 euroa ja käytännöllisyttä vain hieman. Hauskaa kuitenkin, että klassikot päivittyvät ja uusia ideoita keksitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails